Ingen lette løsninger,

men stor faglig stolthed på Hotel Rødding.

Mens det øvrige samfund suser forbi i vild fart, står tiden næsten stille på Hotel Rødding. Dagens arbejde er begyndt og Hotellets kokke og tre dygtige elever er i gang med forberedelse af dagens råvarer.

Ældste kokke-elev, Daniel, modtager dagens friske fisk fra Hvidesande. De skal filetteres og klargøres til forskellige fiskeretter. De to øvrige kokkeelever, er i fuld gang med forberedelse af dagens  grøntsager. De har lært, at skæres grønsager med en kniv, bevares friskhed og dermed smag.  De deler grøntsags-pladsen med Kim, som skræller kartoflerne med nænsom hånd. Det er et arbejde som, i lighed med den øvrige forberedelse, kræver omhyggelighed med de friske varer.

Kokkene, Jan og Erik forbereder årstidens menuer. De diskuterer og bruger deres mangeårige erfaring, viden og store interesse for mad, til at finde frem til de rette menuer, samstemmende til årstidens råvarer.

Jo. Det føles ind imellem som om tiden står lidt stille , når man en formiddag stikker hovedet indenfor på Hotel Rødding. For det tager tid at lave mad. God mad.

” Nu står julefrokosten for døren”, siger køkenchef Jan Tygesen, med slet skjult forventning i blik og stemme. ” vore gæster og kunder i øvrigt ved, at selv mormor er stolt af at servere vore kødfulde frikadeller. Ligesom mormor ,får vi frisk kød hjem til hakning og udskærringer. Fisken på familiernes julebord, er naturligvis friskfanget, fileteret, paneret og stegt i smør af Hotellets kokke. Rødkålen er hjemmekogt , julekagen og brødet nybagt .” Det er vores stolthed og gennemgående koncept” siger jan Tygesen.

Jo, der bliver virkeligt kælet for den friske råvare på Hotel Rødding.

”Det er et koncept som er holdbart og som jeg nyder at lave hver dag”, Supplerer Hotellets anden kok Erik .

 ” går man først på kompromis med de friske råvarer, det håndlavede og stoltheden, kan vi slet ikke tiltrække de mange gæster udefra. Desuden handler det om arbejdsglæde og faglig stolthed”. Siger den erfarne kok og går tilbage til sine just ankomne grønkålsblade.

Færdigvarer er bandlyste på Hotel Rødding, hvor konceptet med den friske og håndlavede mad,  er indiskutabelt. Et i øvrigt medbragt koncept fra Fjelstrup kro, hvor hotelparret huserede inden de købte Hotel Rødding.

Jo tiden står lidt stille her. Ingen råber og skriger efter hinanden men der arbejdes støt og roligt på en næsten nørdet måde, med kærlighed og respekt for smagen, sundheden og naturens forunderlige former.

”Ja vores gulerødder er vind og skæve, sådan ser de nemlig ud når de er skåret af menneskehænder. Ved brug af maskine forsvinder alt for meget vand. De bliver tørre og kedelige! Så vore gæster må leve med til tider sjove former, som i virkeligheden er helt naturlige” slutter Jan.