Rødding Højskole

Afstand fra Hotel Rødding 0,5 km.

Website Rødding Højskole

 

Rødding Højskole er Danmarks første højskole grundlagt i 1844 og inspireret af Grundtvigs tanker. Tanker som han blandt andet gennemgik på Hotel Rødding, som han ofte gæstede. Rødding Højskole og Højskoleengen er bestemt et besøg værd, om det er som kursist, gæst eller turist.

I 2016 blev etableringen af Højskoleengen færdiggjort. Med lokal opbakning er der skabt en attraktiv "indkørsel" til Rødding fra Ribe siden, med udsigt over Højskolen, Sognekirken, Frimeninghedkirken og byens ældste hus.

 

Hygum Hjemstavnsgård

Afstand fra Hotel Rødding: 5,6 km.

Website Hygum Hjemstavnsgård

 

"Den levende landsby" Hygum Hjemstavnsgård er et lille frilandsmuseum, der udelukkende drives af frivillige. De står alle klar til, at vise rundt og demonstrere de gamle redskaber fra landbrug, håndværk og husholdningen.

Lad børnene opleve en anderledes spændende dag, hvor de kan få noget med hjem, som de selv har lavet f.eks. et stykke reb, en trækniv eller en filtet bold af uld.

 

Gram Lergrav

Afstand fra Hotel Rødding 7,2 km.

website Gram Lergrav

 

Gram Lergrav er en geologisk lokalitet, der forvaltes af Museum Sønderjylland - Naturhistorie og Palæontologi. Der er gratis adgang til området, der er åbent året rundt. Gravning efter fossiler i Gram leret koster dog 20 kr./dag per person over 6 år. Gravekort købes på museet, som ligger ved indgangen til lergraven. Guidede ture aftales med museumspædagogen.

Leret i Gram Lergrav repræsenterer en gammel havbund, og mange mennesker besøger lergraven på grund af muligheden for selv at finde rester af de dyr, der levede i den gamle Nordsø, som for 10 millioner år siden dækkede det meste af Sønderjylland.

Gram Slot

Afstand fra Hotel Rødding: 8,5 km.

Website Gram Slot

 

Gram Slot er opført gennem tre århundrede med start omkring 1470. De tre fløje der omkranser slotsgården er opført i hver deres århundrede.

I dag er Gram Slot rammen om en alsidig virksomhed under stor udvikling. Virksomheden består af koncertsal, eventplads med plads til 50.000 gæster, slotskøkken og ferielejligheder og af et stort økologisk landbrug. Gram Slot er samtidig en kulturinstitution med levende formidling af historie, arkitektur, kultur og natur.

 

 

Glad Zoo

Afstand fra Hotel Rødding: 8,7 km.

Website Glad Zoo

 

Den zoologiske have i Lintrup Glad Zoo, er en del af formidlingscenteret. Derfor vil man opleve at der i løbet af dagen i sommersæsonen, bliver formidlet om en række dyr, og der hver dag bliver holdt rovfugleopvisning fra falkonértjenesten.
I parken er der omkring 75 forskellige dyrearter, store legepladser, overdækkede spisepladser, en kiosk, grill hvor der kan købes mad, vand og lignende. Udover de mange daglige aktiviteter i parken, kan der bestilles specielle ydelser til grupper, firmaer, eller andre der ønsker viden og historier om arbejdet med og om dyrene.

 

 

Welling Landsbymuseum

Afstand fra Hotel Rødding: 8,9 km.

Website Welling Landsymuseum

 

Wellings Landsbymuseum er et stykke kultur der er helt unik, det er Danmarks mest særprægede museum, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900.

 

Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, har været en samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugsmateriale han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Welling’s død i 1996.

Landsbyen er bygget som små huse, og man finder skolestue, købmand, frisør, posthus, karlekammer, soveværelse, stuer fra klunketiden og meget, meget mere. Helt speciel er kirken, der i nyere tid har været anvendt i forbindelse med vielser.

 

Konngeåen

Afstand fra Hotel Rødding 10,1 km.

Website Visit Vejen

 

 

Orion Planetarium

Afstand fra Hotel Rødding 10,7 km.

Website Orion Planetarium

 

Orion Planetariet er beliggende i Jels. Her kan du gå på opdagelse i universet, trygt tilbagelænet i en behagelig planetariestol. Planetariets multimedie-forestillinger kombinerer videoklip og lysbilleder fra 24 diasapparater med stjerneprojektioner fra den specielle Skymaster-stjerneprojektor. Det avancerede 6-kanals lydsystem fuldender oplevelsen.

Planetariets hjerte er den 11-m store kuppel med plads til 60 gæster af gangen. Her kan nattehimlen gengives fuldstædigt naturtro af den elegante stjerneprojekter af mærket ZKP3, der er leveret fra firmaet Zeiss GmbH.

Jels Søbad

Afstand fra Hotel Rødding10,1 km.

Website Visit Vejen

 

Jels Vikingespil

Afstand fra Hotel Rødding 10,5 km.

Website Jels Vikingespil 

 

 

Åtte Bjerge

Afstand fra Hotel Rødding 12,6 km.

Website Visit Vejen 

 

Åtte Bjerge ligger som et af de højeste punkter på kanten af Kongeådalen lige nordvest for Foldingbro. Området ligger på en bakkeø fra næstsidste istid. Den nærliggende Kongeådal er en smeltevandsdal fra sidste istid. Arealet er fredet for at bevare det enestående, kuperede landskab. Tidligere var Åtte Bjerge helt lyngklædt, men nu fremstår området som en blanding af overdrev, skov og åbne marker. Der er desuden bække og en opstemmet sø. 

Det højeste punkt er Flaghøj på 58,9 meter. Da Kongeåen i 1864-1920 udgjorde den dansk-tyske grænse, kunne Dannebrog tydeligt ses fra den tyske side. Der er markerede stier, som du kan følge rundt i området, og der er en storslået udsigt over Kongeådalen. 

Skibelund Krat

Afstand fra Hotel Rødding 13,2 km.

Website Visit Vejen  

 

Nationalt mødested og mindepark umiddelbart nord for Kongeåen i nærheden af Vejen. Fra bakken er der en storslået udsigt over Kongeådalen og syd på over Sønderjylland. Mødestedet er taget i brug kort efter nederlaget i 1864 og efter at Askov Højskole blev oprettet, formentlig i forlængelse af en mødetradition på Rødding Højskole under ledelse af præsten H. Svejstrup. Det første møde var et grundlovsmøde allerede i 1865, og i 1868 var man oppe på over 1.000 deltagere. Arrangørerne har især været nationalt sindede grundtvigianske bønder og skolefolk. Der er opsat talerstol og siddepladser til op mod 4.000 tilhørere. Stedet har mange monumenter heriblandt de meste kendte "Modersmålet" og "Magnusstenen" 

Sønderskov Hovedgård

Afstand fra Hotel Rødding 13,3 km.

Website Museet på Sønderskov

 

Herregården Sønderskov blev oprindeligt bygget i middelalderen som en befæstet borg. Den nuværende hovedbygning er opført af adelsmanden Thomas Juel i 1614-20. I mange år stod Sønderskov i håbløst forfald, men en gennemgribende restaurering reddede huset fra ruin.  Der findes mange spændende kalkmalerier, oliemalede lærredstapeter samt frilagte træbemalinger. Sønderskovs oprindelig barokhave er genskabt. Museet har genskabt et afsnit af herregårdens historiske urtehave, som drives af en frivillig arbejdsgruppe.

Brørup Marked

Afstand fra Hotel Rødding 14,9 km.

Website Brørup Marked

 

Danmarks største endagsmarked. Hver fredag året rundt er det markedsdag i Brørup. Tusindvis af landmænd, handelsfolk og andre strømmer til fra nær og fjern for at købe og sælge.

Husdyrauktionen er Nordeuropas største, og der omsættes hver fredag fra kl. 12 for millionbeløb. Her skifter hundredvis af køer, tyre og kalve ejermand på rigtig auktionsmanér med råben og stokkeslag. Der er en hektisk atmosfære blandt købere og sælgere - en spændende oplevelse for alle.

Der er massevis af private boder, hvor det er muligt at finde alt hvad hjertet begærer.

Vejen Kunstmusseum

Afstand fra Hotel Rødding 15,8 km.

Website Vejen Kunstmusseum

 

Vejen Kunstmuseum huser en enestående samling af dansk symbolisme fra perioden omkring det 19. århundredes slutning. Museet blev grundlagt i 1924 som ramme om billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens livsværk. Senere opbyggedes en samling af hoved-værker af hans bekendte som tegneren og maleren Jens Lund, samt malerne Ejnar Nielsen, Axel Hou, Anna E. Munch. De symbolistiske kunstnere var optaget af at give æstetisk form til menneskets følelser og stemninger - det førte til tankevækkende og provokerende værker. I dag fører museet en udstillingspolitik, der stiler mod at belyse denne spændende periode i dansk kunst.

Tirslundstenen

Afstand fra Hotel Rødding 16,9 km.

Website Visit Vejen

 

Tirslundstenen er en stor vandreblok ført hertil under istiden. Den står i Tirslund Plantage 4 km vest for Brørup i Sydjylland. Den er en rødlig granitsten, og er en af Jyllands største sten med en omkreds på 16 m og 3,5 m over jordoverfladen. Stenen blev fredet allerede i 1832, efter at man havde forsøgt at bortsprænge den. Mange har gennem tiden forsøgt sig som bjergbestigere på Tirslundstenen.

Ribe

Afstand fra Hotel Rødding 20,9 km.

Website Visit Ribe

 

Ribe - Danmarks ældste by. Få steder kan man opleve så meget historie og storhed på samme sted som i Ribe. 1300 års historie ligger lige for dine fødder og følger dig overalt. Ribe har alle dage tiltrukket besøgende fra nær og fjern. Engang kom de for at handle på vikingernes markedsplads. I dag kommer de for at opleve atmosfæren i byen, de historiske gader og de mange museer og seværdigheder. Se Domkirken, gå i byens smalle gader, den indbydende gågade, besøg vikinge museet og meget mere.

Ribe Vikinge Center

Afstand fra Hotel Rødding 22,5 km.

Website Ribe Vikinge Center

 

 

Nationalpark Vadehavet

Afstand fra Hotel Rødding 31,0 km.

Website Vadehavscentret